Opzet NK'14

Vorig jaar hebben we voor het eerst gewerkt met voorronden voor het Nederlands Kampioenschap. Vanwege de grote vraag naar deelname aan de kwalificatietoernooien hebben we besloten het aantal voorronden uit te breiden. Hierdoor zijn er op een enkel toernooi minder finaleplekken te verdelen, maar aan de andere kant krijg je wel meer kansen om deze finale te bereiken.

De voorronden

Waar het de afgelopen jaar enkel mogelijk was om je te kwalificeren op de banen van Spaarnwoude, Almkerk, Winkel, Assen en Amsterdam, hebben we dit voor 2014 veel breder getrokken. Er zijn over het land verspreidt maar liefst acht toernooien bijgekomen. Deze dertien toernooien zijn zoveel mogelijk over het land verspreid, zodat iedereen de kans krijgt om dicht bij huis te spelen.

Overigens is het zo dat u aan zoveel toernooien mag meedoen als u zelf wilt. Dus als u zich niet weet te plaatsen op het eerste toernooi, kunt u zich gewoon voor het volgende inschrijven. Ook als u zich op het eerste toernooi al kwalificeert, bent u op de volgende toernooien van harte welkom.

De volgende toernooien staan gepland:

Datum Lokatie
12 april Purmerend  
17 mei Wijchen
30 mei - 01 juni Capital Cup (Spaarnwoude)
01 juni Nederlands Vrouwen Kampioenschap (Spaarnwoude)
07 juni Almkerk 
21 juni Spaarnwoude
22 juni Tilburg
29 juni Benthuizen
06 juli Amsterdam
12 juli Haaksbergen
19 juli Gouda
26 juli Breda
03 augustus Julianadorp
16 augustus Winkel
23 augustus Assen
Nog niet bekend Oosterhout


De kwalificatie

Er is maar een beperkt aantal finaleplaatsen beschikbaar, er zal dus hard gestreden moeten worden om ook daadwerkelijk op de finale te mogen acteren. Maar we kunnen je dan wel een onvergetelijke dag beloven. Want niet alleen wordt deze finale uitgezonden op Fox Sports, ook krijg je de kans om met topvoetballers op de baan te staan. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld Frank de Boer, Roy Makaay, Barry van Galen, Glenn Helder, Marcel Peeper, Andy Slory, Denny Landzaat, Rick Hoogendorp, Bart Goor, Frank van Mosselveld, Ignacio Tuhutero, Evgeniy Levchenko, Michel Kreek, Arjan Ebbinge, Dennis Gentenaar, Sander Duits, Ruud Krol, Romano Denneboom en Dennis Krijgsman aan de start staan. En hoewel we voor dit jaar nog geen namen kunnen geven, kunnen we je wel beloven dat de lijst alleen maar mooier en sterker zal worden.

Zoals gezegd is er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, en deze worden als volgt verdeeld:

Aantal finaleplekken   Voor wie?
30 (ex) Profvoetballers 
03 Top3 toernooi Almkerk
03 Top3 toernooi Spaarnwoude
03 Top3 toernooi Amsterdam 
03 Top3 toernooi Assen
03 Top3 toernooi Purmerend
03 Top3 toernooi Gouda
03 Top3 toernooi Haaksbergen
03 Top3 toernooi Julianadorp
03 Top3 toernooi Wijchen
03 Top3 toernooi Benthuizen
03 Top3 toernooi Winkel
03 Top3 toernooi Tilburg
03 Top3 toernooi Oosterhout
03 Top3 International Capital Cup (Spaarnwoude)
10 Spelers die over alle toernooien het beste hebben gepresteerd
01 Nederlands Vrouwen Kampioen 2014
01 Nederlands Kampioen 2011 (Arjan de Beurs)
01 Nederlands Kampioen 2012 (Simon Wetzel)
01 Nederlands Kampioen 2013 (Rudi Zaal)


De finale

Op 07 september 2014 zal duidelijk zijn wie de opvolger van Rudi Zaal is. Zal het een profvoetballer zijn, of weet voor de vierde keer op rij een amateur te winnen? We gaan het zien. Nederlands Kampioen wordt je echter niet zo maar. Op de finaledag staan namelijk ruim 80 spelers klaar om die titel op te pakken. En de winnaar is pas bekend na 27 holes FootGolf. Het is dus zaak je concentratie lang vast te houden. 

De finale zal worden gespeeld op de 'grote' baan van Golfpark Almkreek, in Almkerk. Voorafgaand aan dit toernooi zal niet gespeeld worden op deze baan, zodat iedereen evenveel kans heeft om deze finale te winnen. 

@daphnekoster We zouden het erg leuk vinden als je een x mee zou willen doen. We horen graag of je interesse hebt info@footgolfholland.com
2 years ago
@daphnekoster Op 6 mei vindt een FootGolf toernooi plaats in Amsterdam. We willen je graag in onze sport introduceren. Er zijn meer profs.
2 years ago
Morgen is er een FootGolf toernooi in #krimpenaandelek. Er zijn nog een paar plekken, starten om 15u. Wie doet mee?… https://t.co/Ay9brJtFXj
2 years ago
Er is nog plek voor drie teams op het NK Ambtenaren FootGolf. Welke gezellige en sportieve collega's durven dit aan… https://t.co/xVa6n0bR4a
2 years ago
@Johnheitinga We organiseren op 6 mei een FootGolf toernooi in Amsterdam. Meer profs doen mee. Doe je mee? info@footgolfholland.com
2 years ago