Team toernooi in Amsterdam: laatste stop voor het NK

03 sep 2014

FootGolf Classic Team - Vorig jaar ontstond er in Nederland een toernooicircuit door de toename van het aantal FootGolfers. Met het oog op het NK FootGolf werd er gewerkt met kwalificatietoernooien en een nationale ranglijst, welke het niveau van het Nederlandse spel naar een hoger niveau tilde. De drempel voor de (nog) niet fanatieke FootGolfers werd daarmee helaas ook verhoogd. Van 'nog nooit gedaan' naar 'Voorronde NK' bleek voor velen een te grote stap. Want was het wel mogelijk om al die ervaren FootGolfers bij te houden? Juist voor deze groep is de FootGolf Classic in het leven geroepen.

De intentie van dit toernooi is om als individu, duo of team kennis te maken met de sport, wat het nieuwe aantal FootGolfers moet laten toenemen. In Juli 2013 werd de eerste Classic gespeeld op de golfbaan in Spaarnwoude. Zowel nieuwe als de oude vertrouwde namen kwamen richting de golfbaan in Velsen-Zuid om kennis te maken met de sport, of met de nieuwe gezichten. Dat de sport door iedereen kan worden gespeeld bewees de winnaar Robin Vermeulen. Het was zijn eerste keer op de FootGolf baan en daarmee verraste iedereen uit de FootGolf wereld. Een maand later werd het eerste duo toernooi gespeeld. Bij deze variant bleek dat tactische keuzes net zo belangrijk waren als een goede trap. Welke bal wordt gekozen? Wie is beter in de lange aftrap en wie kan juist beter putten? Björn Bulk en Sander Oostermeijer bleken hierin het beste. Vooral tijdens de gezamelijke ronde namen zij afstand van de rest.

In praktijk blijkt dat (bijna) iedereen die de sport voor het eerst speelt, onwijs enthousiast is en het liefst direct een nieuw rondje loopt om zijn of haar score te verbeteren. En dat is nou net het leuke van het spelletje. Het fanatisme in ieder persoon zorgt voor die drang naar de perfecte ronde. Vooral tijdens een zonnige dag wordt telkens weer bevestigd dat een balletje trappen op de golfbaan onwijs ontspannend werkt en iedere keer opnieuw een lach op de gezichten tovert. Af en toe wordt er gebaald van het spelen van een slechte bal, maar over het algemeen zijn er alleen maar blije gezichten te zien op de golfbaan tijdens het spelen van FootGolf.

Op vrijdag 29 augustus zal golfbaan De Hoge Dijk in Amsterdam Zuid-Oost het strijdtoneel zijn van de eerste FootGolf Classic Team. Een nieuwe variant, waarbij ieder team bestaat uit 4 personen, welke ook weer verdeeld wordt in twee duo's. Deze duo's spelen in flights met twee andere duo's en zetten in ieder geval als individu een score neer die wordt opgeteld bij de andere drie scores van het team. De minst goede score van de vier spelers wordt weggestreept. Het team met het laagste aantal trappen over 9 holes is de winnaar van de FootGolf Classic Team. Bij een gelijke stand is de score van de vierde persoon bepalend. Gebruik dit toernooi om in laagdrempelig competitieverband kennis te maken met deze leuke sport. Daarnaast zal dit een van de laatste toernooien zijn voor het Nederlands Kampioenschap FootGolf 2014, ruim een week later. En aangezien de baan in Almkerk de lengte van de baan in Amsterdam overtreft, zal het geen overbodige luxe zijn nog even goed te trainen op je lange trap... Dus waar wacht je nog op? Vorm een team en schrijf je snel in.

Inschrijven kan via de website jim1309.wix.com/footgolfclassic. Voor meer informatie kan je Jim Kuipers benaderen via mobiel (0629296882) of email jim@footgolfholland.com

Vorige