FootGolf kampioenschap voor kinderen

26 aug 2014

Tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap FootGolf wordt dit jaar voor het eerst ook een jeugdvariant georganiseerd. In drie verschillende leeftijdsgroepen wordt op 07 september gestreden om deze eretitel. En een reis naar Barcelona, want deze staat op de winnaars te wachten. Wacht dus niet langer en schrijf je snel in.

Al sinds 2009 wordt één keer per jaar een Nederlands Kampioenschap FootGolf georganiseerd. De beste 100 Nederlandse spelers treffen elkaar op 07 september op golfpark Almkreek, in Almkerk. Maar dat zijn niet de enige spelers die met een voetbal op de golfbaan actief zijn. Dit jaar wordt er namelijk op de par3-baan een speciaal kampioenschap voor kinderen georganiseerd. De winnaars, want er wordt in verschillende categorieen gestreden, mogen zich een jaar lang Nederlands Jeugd Kampioen FootGolf noemen.

Op de par3-baan, over de negen holes van deze baan, moeten de jeugdige deelnemers net als de volwassen topspelers bunkers, waterpartijen en hoogteverschillen overbruggen om de bal in de hole te krijgen. Voor dit jeugdtoernooi gelden geen kwalificatie-eisen, de inschrijving staat open voor iedereen van 8 tot 15 jaar. Er wordt gespeeld in drie categorieën, 8 tot en met 10 jaar, 10 tot en met 12 jaar en 12 tot en met 14 jaar.

Deelname aan het Barcelona FootGolf Challenge kost €58,50 per deelnemer. Naast een onvergetelijke dag, ontvang je het traditionele FootGolf pakket, bestaande uit een Barcelona Challenge pet, Footgolf poloshirt en de FootGolf sokken. Verder ontvangt iedere deelnemer een persoonlijke FootGolf wanddecoratie als herinnering.

Het toernooi is voor bezoekers gratis toegankelijk. We nodigen dan ook iedereen uit om op 07 september naar Almkerk te komen om te genieten van de bekende en minder bekende spelers, en de jeugd natuurlijk aan te moedigen. Op het golfpark worden diverse side-events georganiseerd, waaronder Bumpervoetbal, disc golf en op het putting parcours kan kennisgemaakt worden met de golfsport.

 

Vorige